2024. május 05. vasárnap
Györgyi napja

Karalábé karnevál

Korábban a tavaszi zöldségkínálatot nyitotta meg, ma köszönhetően a globalizációnak és a technikai feljődésnek az év minden szakában kapható.

1522.jpgKaralábés quinoa

 

Hozzávalók 2 személyre:

 

  • 120 g quinoa (inka rizs)
  • 200 ml forró víz
  • 240 ml szárnyas alaplé
  • 200 g karalábé
  • 40 g vaj

A karalábét meghámozzuk és a gömbölyű felületeket levágva egy téglatestet vagy kockát vágunk belőle. A levágott részeket félretesszük, később felhasználjuk majd. A karalábéból kivágott alakzatból egyforma kockákat vágunk, serpenyőben vajon, kevés vízzel megpároljuk. A quinoát leforrázzuk a forró vízzel, majd leszűrjük. Felforraljuk az alaplevet, beletesszük a quinoát, majd lassú, gyöngyöző forralással 15-20 perc alatt készre főzzük. Amikor elkészült belekeverjük a karalábé kockákat.

 

 

1523.jpgSnidlinges karalábépüré, szecsuani borssal

 

Hozzávalók 2 személyre:

 

  • A félretett karalábé
  • 1 csomag snidling
  • vaj
  • szecsuani bors

A snidlinget leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük, szárítjuk. A megmaradt karalábét kevés vízen megpároljuk, leszűrjük, még melegen össze turmixoljuk a snidlinggel és a hideg vajjal. Tálaláskor szecsuani borsot őrölünk rá. 

És ezt olvasta?

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban