2019. július 17. szerda
Endre, Elek és Dzsesszika napja

Mozikba kerülhet Dennis Hopper utolsó filmje

Dennis Hopper utolsó filmjének rendezője pénzadományokat gyűjt, hogy befejezhesse a színész halála miatt félbeszakadt produkciót - értesült a BBC News.

1783.jpgA The Last Film Festival felvételei 2010-ben szakadtak meg, miután a 74 esztendős, prosztatarákban szenvedő Hopper elhunyt. A produkcióból már csupán néhány jelenetet kellett volna leforgatni.

Linda Yellen, a film rendezője most 90 ezer dollár (26 millió forintot) akar összegyűjteni egy Kickstarter-kampánnyal, hogy befejezhesse az alkotást, és az a mozikba kerülhessen.
"Nagyon megrázott a halála. Dennis maga volt az egészség a filmben és a forgatáson, több energiája volt, mint bárkinek" - idézte fel a rendező. Mint hozzáfűzte, akkoriban még nem tudta, hogyan fejezhetné be a filmet a hiányzó jelenetek nélkül, de most, pár év elteltével ismét visszatért a projekthez, és úgy érzi, meg lehet vágni úgy a kész anyagot, hogy nem szükséges hozzáforgatni.


A Szelid motorosok, az Apokalipszis, most és a Kék bársony sztárja utolsó filmjében komikus szerepet vállat. A The Last Film Festival című produkcióban Nick Twain hollywoodi producert alakítja, aki filmjének vetítésére érkezik egy kisváros kaotikus filmfesztiváljára.
"Olyan embert alakít, aki szereti és gyűlöli Hollywoodot: szereti a filmezést és utálja a dolog üzleti részét, s ezzel Dennis tényleg azonosulni tudott" - mondta Yellen.


A forgatókönyvet társszerzőként jegyző rendező elmesélte, hogy Hopperrel egy Sundance Filmfesztiválon hozta össze a sors. A színész még látta a film egy nyers verzióját halála előtt, és "szerette" - tette hozzá.

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban