2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó és Márkus napja

Zséda a Nemzeti Tehetség programban

Zsédenyi Adrienn Fonogram-, és eMeRton-díjas énekesnő a Nemzeti Tehetség Program védnöke lett. Zséda évek óta igyekszik segíteni a pályakezdő fiatalokat, a jövőben pedig még intenzívebben teszi majd ezt.

1969.jpgA Nemzeti Tehetség Program védnöke lett a népszerű énekesnő, aki az énekesi pálya mellett nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra, az ifjú tehetségek támogatására pedig évek óta kiemelt figyelmet fordít. A Nemzeti Tehetség Programban védnöki szerepet vállalt Zséda mellett még Horváth Gyula, a Masat-1 műhold projektmenedzsere, és Kovács István Koko olimpiai ökölvívó is.

 

„Hiszem, hogy a tehetség nem kallódhat el. Próbálom megtanítani a fiataloknak, hogy merjenek nagyot álmodni és higgyenek magukban. Nekem is voltak mestereim, akik segítettek az útkeresésben, ezért is tartom fontosnak, hogy minden tehetséges fiatal kaphasson mentori segítséget a szakmája tapasztaltabb képviselőitől. Fontos azt is tudatosítani, hogy gondolják át jól döntéseiket, hiszen ezek nagyban meghatározzák az előre vezető utat” - nyilatkozta Zséda védnöki szerepe kapcsán.

 

Hosszú az út

Zsédenyi Adrienn énekesnőként tisztában van azzal, hogy milyen hosszú út vezet a sikerhez és azzal is, hogy a nagy karrierek mögött mindig rengeteg munka áll.
A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja, hogy az állami és civil szféra együttműködésével összehangolják, koordinálják a hazai és uniós források felhasználását a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken élő fiatalok tehetségsegítése érdekében.


A tehetség kincs, mely hozzájárulhat Magyarország fejlődéséhez, gazdasági esélyjavító és társadalomépítő szerepe is van. Eddig is sokan döntöttek ennek a nemes célnak a támogatása mellett, így a 2014. évi Nemzeti Tehetség Program pályázati kiírásainak finanszírozására közel 1,4 milliárd forint gyűlt össze a személyi jövedelemadó 1%-okból.


1993.jpgA Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett pályázatokra általában a köznevelésben és felsőoktatásban, valamint a tehetséggondozásban részt vevők széles köre nyújthat be támogatási igényt, többek között: köznevelési intézmények, felsőoktatási intézmények, illetve azok karai, egyesületek, alapítványok, közalapítványok, tehetségsegítő tanácsok.