Alakformáló és finom!

A jó idő beköszöntével megkezdődik a nyár előtti fogyókúra láz. Ilyenkor mindenki az alacsony kalóriatartalmú, de finom ételeket keresi. Sajnos ezt a két dolgot néha elég nehéz összeegyeztetni. Mi összegyűjtöttünk néhány ötletet, lássuk a recepteket!
Grillezett lazac salátaágyon
Hozzávalók
Lazachoz:
2 db lazacfilé
2 evőkanál bazsalikom
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
só, tarkabors
1 db nagyobb citrom leve
Salátához:
500 g friss spárga
1 db sárgarépa
10 db cukorborsó hüvelyes állapotban
olívaolaj
só, bors
Elkészítés
Egy nagyobb tálban keverjük össze alaposan a hozzávalókat, majd tegyük bele a lazacokat, hogy mindenütt elfedje a keverék és pihentessük a hűtőben 2 órán keresztül. Magas hőfokon süssük meg a lazac mindkét oldalát, az optimális sütési idő 4 perc oldalanként.
A salátához a zöldségeket megpucoljuk. A zeller száráról az elálló részeket leszedjük. A vizet elkezdjük forralni és beletesszük a sót. Mikor már a víz lobog, beletesszük a spárgákat és 5-10 perc alatt puhára főzzük. Akkor készül el, ha a vége már nem szálkás. Ha megfőtt, azonnal jéghideg vízbe tesszük őket 2 percre, hogy megőrizzék szép zöld színüket. A sárgarépát felszeleteljük és a borsóval együtt kevés olívaolajon megpároljuk. Végül egy tányérra tesszük a zöldségeket, kissé sózzuk, borsozzuk és ráhelyezzük a lazacokat.
Grillezett sajt salátával
Hozzávalók
25 dkg grillezni való sajt
10 db koktélparadicsom
1 fej lilahagyma
fél kígyóuborka
pár saláta levél
fekete olívabogyó
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál oregánó
só, tarkabors
Elkészítés
A sajtot 5-6 mm vastag szeletekre szeljük, majd mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. Az optimális sütési idő 2 perc oldalanként. A saláta elkészítéséhez a paradicsomot, a salátalevelet, az uborkát és a hagymát összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk az összeaprított petrezselyemmel és oregánóval. Hozzáadjuk az olívabogyót és meglocsoljuk az olívaolajjal, majd alaposan összekeverjük. A sajtot szépen ráhelyezzük a salátánkra és már fogyaszthatjuk is.
Müzli
Hozzávalók
10 szem málna
1 evőkanál mazsola
4 evőkanál szárított vagy kandírozott gyümölcs
4 evőkanál zabpehely
1 evőkanál lenmag
1 pohár natúr joghurt
Elkészítés
Kanalazzuk össze a hozzávalókat, majd keverjük össze. Öntsük rá a joghurtot és várjunk vele 5 percet, amíg megpuhul a zabpehely, végül a tetejére rakjuk rá a málnaszemeket.
Frissítő gyümölcstál
Hozzávalók
1 doboz áfonya
fél kg eper
2 db narancs
pár db mentalevél
1 lime reszelt héja
50 ml cointreau likőr
Elkészítés
A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk a narancsot és az eperrel együtt felvágjuk. Egy tálba helyezzük a gyümölcsöket és a lime lereszelt héját, majd rálocsoljuk a likőrt. Végül alaposan összekeverjük és ráhelyezünk mentaleveleket.