2024. április 19. péntek
Emma napja

Alakformáló és finom!

A jó idő beköszöntével megkezdődik a nyár előtti fogyókúra láz. Ilyenkor mindenki az alacsony kalóriatartalmú, de finom ételeket keresi. Sajnos ezt a két dolgot néha elég nehéz összeegyeztetni. Mi összegyűjtöttünk néhány ötletet, lássuk a recepteket!

Grillezett lazac salátaágyon2123.jpg

Hozzávalók

Lazachoz:

2 db lazacfilé

2 evőkanál bazsalikom

4 evőkanál majonéz

2 evőkanál mustár

só, tarkabors

1 db nagyobb citrom leve

Salátához:

500 g friss spárga

                                         1 db sárgarépa

                     10 db cukorborsó hüvelyes állapotban

                                              olívaolaj

                                              só, bors

Elkészítés

Egy nagyobb tálban keverjük össze alaposan a hozzávalókat, majd tegyük bele a lazacokat, hogy mindenütt elfedje a keverék és pihentessük a hűtőben 2 órán keresztül. Magas hőfokon süssük meg a lazac mindkét oldalát, az optimális sütési idő 4 perc oldalanként.

A salátához a zöldségeket megpucoljuk. A zeller száráról az elálló részeket leszedjük. A vizet elkezdjük forralni és beletesszük a sót. Mikor már a víz lobog, beletesszük a spárgákat és 5-10 perc alatt puhára főzzük. Akkor készül el, ha a vége már nem szálkás. Ha megfőtt, azonnal jéghideg vízbe tesszük őket 2 percre, hogy megőrizzék szép zöld színüket. A sárgarépát felszeleteljük és a borsóval együtt kevés olívaolajon megpároljuk. Végül egy tányérra tesszük a zöldségeket, kissé sózzuk, borsozzuk és ráhelyezzük a lazacokat.

 2121.jpg

Grillezett sajt salátával

Hozzávalók

25 dkg grillezni való sajt

10 db koktélparadicsom

1 fej lilahagyma

fél kígyóuborka

pár saláta levél

fekete olívabogyó

4 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál petrezselyem

1 evőkanál oregánó

só, tarkabors

 

Elkészítés

A sajtot 5-6 mm vastag szeletekre szeljük, majd mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. Az optimális sütési idő 2 perc oldalanként. A saláta elkészítéséhez a paradicsomot, a salátalevelet, az uborkát és a hagymát összevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk az összeaprított petrezselyemmel és oregánóval. Hozzáadjuk az olívabogyót és meglocsoljuk az olívaolajjal, majd alaposan összekeverjük. A sajtot szépen ráhelyezzük a salátánkra és már fogyaszthatjuk is.

 

Müzli2120.jpg

Hozzávalók

10 szem málna

1 evőkanál mazsola

4 evőkanál szárított vagy kandírozott gyümölcs

4 evőkanál zabpehely

1 evőkanál lenmag

1 pohár natúr joghurt

 

Elkészítés

Kanalazzuk össze a hozzávalókat, majd keverjük össze. Öntsük rá a joghurtot és várjunk vele 5 percet, amíg megpuhul a zabpehely, végül a tetejére rakjuk rá a málnaszemeket.

 

2122.jpgFrissítő gyümölcstál

Hozzávalók

1 doboz áfonya

fél kg eper

2 db narancs

pár db mentalevél

1 lime reszelt héja

50 ml cointreau likőr

 

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk a narancsot és az eperrel együtt felvágjuk. Egy tálba helyezzük a gyümölcsöket és a lime lereszelt héját, majd rálocsoljuk a likőrt. Végül alaposan összekeverjük és ráhelyezünk mentaleveleket.

 

És ezt olvasta?

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban