2024. április 27. szombat
Zita és Mariann napja

Szedd fel! Kakitündér nem létezik!

A városi kutyások és felelős kutyatartók közösségi portálja egy kreatív plakáttal és kampánnyal szeretné felhívni az emberek figyelmét a városi kutyázás egyik legádázabb problémájára, a kutyakaki helyzetre.

"Csodákra nem vagyunk képesek, így a realitások talaján maradva csak a figyelemfelkeltés eszközével élhetünk" - mondja Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapítója, aki most az egyik legádázabb városi kutyás problémára keres megoldást.

 

A kakitündér nem létezik, szedd fel Te is kutyád után a kutyakakit

3257.jpgA kutyatartók és a kutya nélkül élők legnagyobb harca a kutyakaki-kérdés. Mindennapos harc és probléma, amelyben nincs pro és kontra. Csak felelőtlenség, nemtörödőmség és butaság.

- Sokat kell még küzdenünk a fejlődésért, a végső eredmény eléréséért, ami csak egy karnyújtásnyira van. A feladat nem lehetetlen küldetés, a közvetítő szerepet elkezdtük, közösen sikerülhet! - érvel Sziládi-Kovács.


A Kutyabarát.hu mindig is a felelős kutyatartás mellett tette le voksát, igyekszik több olyan társadalmi szerepvállalásban részt venni, ahol a felelős kutyatartást, annak hirdetését tűzik ki célul. Ennek érdekében több rendezvényt szervezett és több kampányt indított már, amelyekkel az emberek figyelmét szerette volna felhívni a kutyák életminőségének javítására, a kutyás és nem kutyás társadalom együttélésének harmonizációjára, azok lehetőségeire.

 

Plakátkampány a békés együttélésért

3254.jpgValójában mindegy, hogy valaki a zöldövezetben, vagy a város közepén lakik, szinte mindenki kapott már gutaütést az út szélén - esetleg közepén - díszelgő kutyakaki miatt. Sok nemkutyás épp emiatt utálja a kutyásokat, pedig egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülhető lenne a viszály.

 

A Pro Nagy Beáta grafikus által tervezett, "A kakitündér nem létezik, szedd fel Te is kutyád után a kutyakakit." feliratú plakátoknak a figyelemfelkeltés a céljuk.

 

- Egyre több ilyen plakáttal és matricával találkozhatnak már az emberek, a kutyatartók szerte a főváros kutyafuttatóiban és azok környékén, de már vidékre is került a figyelemfelkeltő matricákból. Célunk, hogy egy kicsit elgondolkoztassuk a kutyásokat, igyekszünk a vicces kreatívval az emberek fejébe beégetni az üzenetet - mondja Sziládi-Kovács.

 3252.jpg

Szedd fel és fotózz!

A kampány indulása óta sok pozitív visszajelzést kaptak a szervezők, akiket ez arra ösztönöz, hogy tovább vigyék és gondolják a kezdeményezést. A jövőben még több plakátra és matricára számíthatunk a városokban, bevonva a kutyásokat is. Az ő segítségüket az üzenet terjesztésében és fotók készítésében kérik a szervezők. Az elküldött képeket pedig a Kutyabarát közösségi oldalán dokumentálják és kommunikálják.

 

A Kutyabarát.hu, a városi kutyások és felelős kutyatartók közösségi portálja ezzel a kampányával a tiszta, élhető kutyás városokért küzd.

- Reméljük, ez a kezdet elég ahhoz, hogy elinduljon egy szemléletváltás és azokat is cselekvésre buzdítson, akik eddig átléptek a probléma fölött. Legyenek városaink, településeink közterei kutyakaki-mentesek! Csak egy mozdulat kell hozzá - teszi hozzá a szervező.